אנשי מדע העוסקים במדעי החיים כמו ביולוגיה ובוטניקה נוטים למקד את העניין שלהם בתוך התחום שלהם ובדרך כלל לא מחפשים יחסי גומלין בין מינים שונים של בעלי חיים או אפילו בין בעלי חיים וצמחים שונים. מחקרים מהתקופה האחרונה מלמדים שיחסי הגומלין האלה נפוצים הרבה יותר ממה שאפשר היה לשער ויותר מזה, שיש ליחסי הגומלין האלה חשיבות רבה לבעלי החיים והצמחים ששותפים להם.
קשה לקרוא לזה "מחקר", אבל הסרט "כוורת בסרט" מציג באופן שלא חוטא למציאות את אחד מהמקרים הבולטים והידועים של יחסי גומלין המתקיימים בין דבורים לבין צמחים. בסרט הדבורים שובתות. כתוצאה מכך אין האבקת צמחים בכל כדור הארץ והחיים על פניו עומדים בפני הכחדה. למרות הנימה ההומוריסטית של הסרט, הוא מתאר בצורה ברורה מצב אמיתי שבו יחסי גומלין בין דבורים וצמחים קריטיים לחיים על כדור הארץ.
גם מתחת למים אפשר למצוא מקרים רבים של יחסי גומלין בין מינים שונים שהם בסיס להתנהגות וקריטיים להישרדות של המינים. כל מי שצלל באילת כילד או מבוגר, מכיר את דג השושנון שבחר לגור בתוך אחד הצמחים הרעילים שיש בים, שושנת הים. במקרה הזה יחסי הגומלין לא סימטריים, הדגים זקוקים לשושנת הים להישרדות אמיתית בעוד ששושנת הים יכולה באופן עקרוני לשרוד גם בלי הדגים. דוגמא נוספת מהים היא הדגים הקטנים שמנקים דגים גדולים ומסוכנים מאוד יש להגיד, ויש להם את היכולת לשחות ממש לא רחוק מהפה של כריש ענק שמתעלם מהם בחיפוש שלו אחרי ארוחות ערב.
בעלי חיים רבים חוץ מדבורים מפיצים את הזרעים של צמחים שונים בדרכים שונות ומגוונות, יש אפילו מקרים שבהם בעל חי אוכל את הזרעים ומפזר אותם על ידי הוצאתם דרך הצואה, במקרה הזה אפילו הראו חוקרים שהשפעת השהיה בקיבה נדרשת על מנת להפוך את הזרעים לפוריים. היות וצמחים הם כמובן ללא יכולת תנועה, בעלי החיים משמשים מוליכים לזרעים למרחקים גדולים ובכך מאפשרים את התפשטות הצמחים. יוצא מכל הדוגמאות האלה שיחסי גומלין בטבע הם הכלל ולא היוצא מהכלל, וטוב יהיה לנו בני האדם ללמוד מהמצבים האלה וליישם יחסי גומלין טובים גם בינינו.